Cviky na stehna

28.11.2015 13:25

Cviky na stehna

Jízda na rotopedu je vhodná k posílení stehenních svalů.

Autor: Kristýna Šťastná

Upíři to mají jednodušší, než vlkodlaci, neboť jím síla byla dána do vínku již od té doby, co se upíry stali. Cvičí spíše pro postavu. Často se nezaměřují na cviky, které tvarují jenom jednu část těla. Věnují se spíše procvičování celého těla. Až na některé výjimky.

Posilování celého těla

Posilováním celého těla se rozumí jeden trénink, při kterém se posilují všechny hlavní svaly. Hlavních svalových skupin je 11 (hrudník, ramena, záda, kvadricepsy, hamstringy, bicepsy, tricepsy, předloktí, trapézy, lýtka a břicho).

Cviky na stehna

Pokud potřebujete posilovat stehenní svaly, nebo docílit zeštíhlení, můžete zvolit řadu různých cviků.

Rychlá chůze

Nemusíte běhat, a přesto můžete udělat mnoho pro své zdraví. Někdo doporučuje chůzi více, než běh. Chůzí také procvičujete stehna, zvláště pokud zvolíte dlouhou trať. Ale i pouhá 30 minutová chůze každý den vám zlepší kondici a postavu.

Jízda na kole

Jízdou na kole neprocvičujete jen celé tělo, ale posilujete zejména stehna. Jízda na kole je vhodná, když potřebujete zhubnout a to nejenom na stehnech. V zimě můžete využít jízdu na rotopedu.

Cviky na stehna

Dřepy

Dřepy také posilují stehna. Stačí 20 dřepů denně a zhruba po dvou měsících to na vás bude vidět. Toto cvičení můžete provozovat jak doma, tak i venku.

 

Foto: Photl.com