Děti noci – útočiště nejen pro upíry a vlkodlaky

11.08.2014 08:46

Web Děti noci je místem, kde se setkávají zejména fanoušci upírů a vlkodlaků, ale i dalších temných tvorů noci.
Autor: Děti noci
 

Soustředíme se na přinášení novinek o výskytu těchto dětí noci, a to především v literatuře, filmu a seriálech. Najdete zde však i informace o pověstech a mýtech, či střípky z historie, hudební tipy, pravidelné soutěže a doporučení na různé fantasy akce.

Stránky byly založeny koncem roku 2005 a naplno se rozjely v roce 2006. Za jejich zrodem stála Veronika Rychlá, alias Magiere. Projekt Děti noci si kladl za cíl zmapovat všechna odvětví upířího a vlkodlačího výskytu, jako jsou filmy, knihy, počítačové i karetní hry, historie, folklór, a to vše vzájemně provázat.

První šéfredaktorka Magiere vytvořila útočiště, kde si fanoušci na přidruženém fóru mohli promluvit s lidmi s podobnými zájmy. S rozvojem sociálních sítí sice aktivita na fóru hodně klesla, ale pořád v těch diskuzích můžete nalézt tipy na knihy, filmy, hudbu, seriály, hry a další zajímavosti.

Asi o rok později byly stránky přesunuty na svou současnou adresu a přibyly k nim také stránky VampConu, dnes Nightconu. VampCon probíhal od roku 2008 jako linie na Festivalu fantazie. Za organizací Nightconu stojí v současnosti Miloslav Kuchař, alias Kuchy.

Děti noci NightCon

Po Magiere se v červnu 2009 ujal postu šéfredaktora Dark Knight. Od roku 2010 se o web jako zástupkyně šéfredaktora začala starat Renata Heitelová, která se o tři roky později stala šéfredaktorkou.

V letech 2010–2012 nastala velká obměna redakce, přešli jsme na jiný redakční systém a změnili vzhled a zaměření webu se rozšířilo z upírů a vlkodlaků na další noční tvory. Dnes zde proto najdete i informace o literatuře a filmech, kde se vyskytují zombie, kožoměnci, duchové, čarodějové, nekromanti, fae ad.

Spolupracujeme s mnoha nakladatelstvími a většina redaktorů jsou nadšení čtenáři, proto na webu přinášíme mnoho literárních recenzí, ukázek, pravidelné přehledy vyšlých a připravovaných žánrových knih (včetně knih v angličtině), medailonky a rozhovory se spisovateli. Nechybí ani soutěže o knihy nebo fanfiction povídky.

Web je v současnosti prostorem, kde se zabýváme žánrem sci-fi, fantasy a horor v jeho užší podobě zaměřené na tvory noci, není tedy žádným kultem uctívačů upírů a vlkodlaků. Zástupci redakce jsou také členy Akademie SFFH, která každoročně uděluje žánrové literární ceny.

V současnosti máme čtrnáct redaktorů a několik externích přispěvatelů (a vrátka do redakce jsou pořád otevřená). 

Děti nociDěti noci redakce

Tak pokud máte chuť se něco dozvědět či podiskutovat o oblíbeném upírském, vlkodlačím či zombie filmu, knize či seriálu, neváhejte a zavítejte na náš web, nebo na naši  FB stránku .

 

Foto: Deti-noci.cz