Dnešní letní tábory

06.06.2015 17:33

Dnešní letní tábory

Dnes mají teenageři velký výběr letních táborů!

Autor: Lenka Tláskalová

Ještě před 15 až 20 lety jste jeli na tábor, kam jste si brali spacák, baterku, zápisník, tužku a těšili jste se na pobyt v přírodě. Vybaveni tepláky, holínkami a doporučeným b-komplexem, údajně odpuzující klíšťata, jste věděli, že v drsné přírodě přežijete. Během 14 dnů jste se naučili morseovku, ověřili jste si své znalosti při bloudění lesem pomocí vědomostních otázek a fáborek. Vyzkoušeli jste si také uvařit guláš nad ohněm. Ráno vás čekal brzký budíček a táborový sraz před chatkami, kde jste zpívali táborovou hymnu pro přivítání se s novým dnem. V noci jste několikrát absolvovali stezku odvahy a odměnou vám byly večery u táboráků, doprovázené zpěvem a hrou na kytaru. Na počest zakončení se konala diskotéka. Dnešní tábory jsou jiné, ale nabízejí takové možnosti, o kterých se nikomu před 10 až 20 lety ani nesnilo. Nabídka letošních táborů mluví za vše:

Filmový tábor aneb Jak natočit film

Tento tábor pořádá umělecká agentura Ambrozia pro všechny ve věku od 8 do 18 let. Tábor probíhá v těchto městech: Brno, Praha, Olomouc, Jihlava, Hradec Králové, Plzeň, Bratislava. Můžete jet ale také na tento tábor do Chorvatska. Nejste rozdělení po oddílech, ale po štábech po 15 lidech. Během týdenního tábora se účastníci seznámí se všemi profesemi u filmu a natočí svůj vlastní film. Filmy jsou na konci tábora promítány pro rodinu a přátelé. Tento tábor navštěvují také slavní herci a dělí se s účastníky a své zkušenosti. Spaní ve spacáku, koupání a sport mají s tradičními tábory společné. Jen místo každodenních táboráku jsou na programu zábavné večery v podobě diskotéky, Partičky, X-Factoru, nebo Star Dance!

Filmák

Na tomto letním táboře se účastnící vyzkouší filmové herectví, moderování, dabink, tanec, nebo zpěv. Seznámí se také s prací za kamerou. Tento tábor navštěvují také herci, moderátoři a režiséři. Opékání buřtů, výlety a zpívání u ohně je také nemine.

Dnešní letní tábory

Taneční tábory

Na internetu naleznete tábory, které jsou zaměřené na Street dance, disko nebo hi-hop.

Sportovní tábory

Dnes jsou v nabídce sportovní tábory zaměřené na plavání, fotbal, florbal, tenis, golf, turistiku, cyklistiku, posilovnu, fitness, aerobik, nebo zumbu.

Další tábory

Široká nabídka zahrnuje také tyto umělecké tábory: divadelní, herecké, výtvarné, modelingové nebo fotografické. Rozšířené jsou také jazykové a počítačové tábory. Skvělým zážitkem může být i pobyt na táborech rybářských, modelářských, vědeckých, astronomických, nebo na táborech zaměřených na fantasy.

Navštívili byste některý z těchto dnešních táborů? O své názory se můžete podělit s námi na Facebooku!

 

 

Foto: Freeimages.com