Filmový pátek: Wish I Was Here

20.03.2015 20:02

Wish I Was Here o filmu

Hořkosladké komediální drama pro všechny umělce!

Autor: Lenka Tláskalová

Skvělý film, jehož autory jsou Zach Braff a jeho bratr Adam Braff.

Zajímavosti

Toto komediální drama je jiné, než většina amerických filmů, které jste kdy viděli. Film vznikl díky Kickstarteru, což je internetová platforma pro crowdfundingové financování projektu. Díky lidem, kteří projekt podpořili, se film realizoval. Další zajímavostí je, že se hlavní role, stejně jako režírování ujal Zach Braff. Zvládnout obě filmové profese se mu povedlo excelentně. Film na vás zapůsobí jinak, než všechny ostatní filmy. Pokud jste umělec, zhlédnete v něm nejspíše podobnost s vlastním životem.

Filmový příběh

Aidan Bloom je mladý, ne příliš úspěšný herec. Má však milující manželku Sarah, která ho v jeho snu podporuje. Aidan však prochází konkurzy stále bez úspěchu. Jeho bratr Noah žije v karavanu a nemůže se chlubit ani pracovními, ani osobními úspěchy. Tímto ani jeden z nich nenaplnil očekávání otce, který celý život vyučoval na univerzitě. Aidan však na rozdíl od Noaha s otcem stále komunikuje a je součástí jeho života.

Wish I Was Here o filmuVše se mění v okamžiku, kdy jejich otec kvůli diagnóze rakoviny podstupuje experimentální léčbu a nemůže již financovat školu, na které studují Aidanovi děti Grace a Tucker. Sarah je stále více pod tlakem. V práci, která není jejím snem, se stupňuje problém s kolegou. Aidan musí učit Grace a Tuckera doma. Grace si na protest ostříhá vlasy. Aidan nezvládá první vyučovací den s dětmi, přichází další neúspěch na konkurzu, kde však pomůže k roli druhému účastníkovi. Cítící smutek kvůli otci, kterému experimentální léčba nezabrala, hledá jako žid útěchu a nasměrování ve víře k Bohu, kterou určitým způsobem postrádá. A až nyní otevírá oči, když vidí, že Sarah není šťastná. Co bude s jeho životem? Jak se nakonec postaví jako umělec ke vzdělávání svých dětí? Jak změní jeho život poslední chvíle s nemocným otcem?

Film můžete zhlédnou zde. V roli Sarah se představí skvělá Kate Hudson.

 

Tento film doporučuji! Zacha Braffa byste si neobsadili do hlavní role trháku, má však své osobní herecké kouzlo. Scénář není vymyšlená rodinná komedie, ani love-story, ale je přesným obrazem mladé rodiny, tak jak ji možná znáte i vy. A díky tomu je tento obyčejný film tak výjimečný.

 

 

Foto: Wikipedia.org

Video: YouTube.com