I upíři studují celá staletí!

08.10.2015 20:21

I upíři studují celá staletí

Chtěli byste prázdniny celý rok? Zapomeňte! I upíří se vzdělávají celá staletí své existence.

Autor: Lenka Tláskalová

Přemýšlíte o přerušení, nebo ukončení studia? Nezvládáte práci a studium dohromady? Chtěli byste mít prázdniny napořád? Nevzdávejte to! Vaší výhodou je, že jste pouhými smrtelníky. Upíří musí kromě běžných povinností člověka ještě k tomu bojovat s vlkodlaky, a zatímco vy se učíte do noci, oni musí v noci ještě lovit. Přesto mnoho upírů zvládá studium na výbornou. Seznamte se s nimi:

Edward Cullen

Tento upír studoval dvakrát na lékařské fakultě. Praxi ale vykonávat nemohl. A tak šel na střední školu do Forks, kde jeho jediným neoblíbeným předmětem byla biologie. Jeho rodina je na něj velmi hrdá.

Stefan Salvatore

Díky svému věku zažil různá staletí a žil na různých místech. Ve svých 166 letech tedy vyniká ve studiu dějin, zvládá dobře angličtinu, francouzštinu, italštinu a to nemluvě o jeho skvělých výkonech při hodinách tělocviku. Absolvoval také Harvard a odpromoval snad už stokrát.

The Vampire DiariesElena Gilbert a Caroline Forbes

Elena a Caroline musí zvládat běžné holčičí trable, rodinné problémy a ještě k tomu mají hektický lidský a upíří život. Ale společně s kamarádkou čarodějkou Bonnie odpromovaly. Caroline a Elena zvládly s elegancí a šarmem i vysokou školu a nyní... kdo ví? Ale až se jednoho dne Elena vzbudí, bude z ní jistě skvělá lékařka.

 

Damon SalvatoreDamon Salvatore studium

Ten “nejlepší“ na konec. Pro tohoto upíra bylo vždy studium ztrátou času, i když ho má věčnost. Z něj si ale příklad neberte! Má totiž i tak dost problémů, které musí řešit, než aby zvládal ještě studium! Nutno říci, že se v posledních měsících vlivem vztahu s Elenou zlepšil a ve studiu ji podporoval. Ke studijním typům však nebude patřit asi nikdy.

 

 

 

 

Foto: Quantrell Colbert/The CW, Wikipedia.org, Annette Brown/The CW, Bob Mahoney/CW.