Interview s upírem

30.09.2015 18:00

Interview s upírem

Vyslechněte si příběh jednoho osamělého upíra! V hlavních rolích Brad Pitt a Kirsten Dunst.

Autor: Lenka Tláskalová

Tento film byl natočen v roce 2004. V roli upírů můžete zhlédnout světově známé herce, jakými jsou Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas. Objeví se zde ale také Kirsten Dunst, kterou znáte jistě ze Spidermana. Film vznikl podle knižní předlohy Anne Rice. Film si získal dvě ceny BAFTA v kategorii nejlepší kamera a výprava. Nominován byl také v kategorii nejlepší kostýmy a masky.

Filmový příběh

Hlavní postavou je Louis Pointe du Lac (Brad Pitt), který začne novináři Malloyovi vyprávět svůj příběh. Ten začíná v jeho 24 letech, kdy mu zemřela při porodu manželka i s dítětem. Rozhodl se proto vyměnit lidskou bolest za věčný život s pomocí upíra Lestata (Tom Cruise). Louis, přeměněný v upíra, však nechce zabíjet a vysávat lidi, a proto se živí pouze krví slepic a krys. Lestat mu představí dívku Claudii (Kirsten Dunst), kterou přeměnil v upírku v mladém věku. Claudie si začíná uvědomovat prokletí svého věčného života. Ví, že již nikdy nedospěje. Vzbouří se s Louisem proti Lestatovi a prchají před ním do Evropy. 

Interview s upíremPozději narazí na upíří komunitu v čele s necitelným Armandem (Antonio Banderas). Madeleine, které umřelo dítě, se nechá proměnit v upírku, aby mohla být matkou Claudie. Madeleine a Claudie jsou však vydány na nemilost Armandova společníka Santiaga, který je nechá upálit slunečními paprsky. Louise je pohřben zaživa. Ne však na dlouho. A když se dostane ven, rozhodne se krutě pomstít. A tak dál bloudí sám světem a věčným nočním životem.

 

Foto: Wikipedia.org

Video: YouTube.com