Jak si zařídit pokoj v upířím stylu

16.10.2015 23:33

Jak si zařídit pokoj v upířím stylu

Odstíny temných a rudých barev jsou upírům velmi blízké.

Autor: Lenka Tláskalová

Chcete se jako upír cítit ve svém pokoji jako doma? Chcete něčím ozvláštnit váš pokoj na koleji? Nemusíte hned pořizovat černou kovovou postel, tmavé povlečení, nebo vymalovat pokoj na černo (za což by vás rodiče rozhodně nepochválili a na koleji by vám to ani nedovolili). Stačí dobře rozmístěné doplňky, abyste se cítili v pokoji jako doma.

Aranžování doplňků

Pokud pomineme skutečnost, kdy jste pouze fanoušky jediného seriálu a vybavíte si pokoj plakátem, nebo si pořídíte povlečení s motivem vašeho oblíbeného seriálu, či filmu, můžete také vhodně umístit různé doplňky, které z vašeho pokoje mohou udělat nádherný upíří fantasy svět.

Výběr barev a materiálů

Tomuto stylu vévodí tedy temné barvy, od černé, přes tmavě červenou a tmavě fialovou, až po sytě červenou. Tyto barvy můžete zvolit při výběru povlečení, nebo lehkých záclon, které nebývají většinou drahé. Pokud máte místo na poličce, nebo na stolku a již delší dobu zvažujete pořízení si rámečku na fotku, nemusíte si pořizovat bílý, který by si vybral spíše vlkodlak. Upířímu stylu více odpovídá chladný kovový rámeček v temnějších barvách. K dřevěnému nábytku v pokoji můžete samozřejmě zvolit i dřevěný rámeček. Dnes je na trhu široká nabídka rámečků na fotky. V pokoji můžete pro atmosféru umístit jednu, či více svíček. Tlumené světlo působí na upíry uklidňujícím dojmem. A jelikož jsou upíři vnímavý k různým vůním, můžete zvolit i aromalampu a vůni santálové dřeva, levandule, nebo jiných přirozených vůní. Jako další dekoraci můžete použít různé kamínky, peříčka, nebo umělé květiny. A jak jste si možná všimli v předmětu Gastronomie pro upíry, tuto dekoraci můžete použít i na jídelní stůl.

Jak si zařídit pokoj v upířím stylu

Pokud nechcete měnit svůj pokoj tímto způsobem, co rozhodně stojí za vyzkoušení, jsou plátky růží! Ty se dnes prodávají v různých barvách, za rozumnou cenu a v různých baleních. Opravdu stačí tyto plátky v červené barvě rozsypat kolem postele a uvidíte, jak taková malá dekorace dokáže změnit váš pokoj tak, že by se v takové posteli vyspal do růžova i upír!

 

Foto: Freeimages.com