Jak vyrobit krev

02.10.2015 14:06

Jak vyrobit krev

Součástí kostýmu upíra musí být i důvěryhodně vypadající krev.

Autor: Lenka Tláskalová

V minulé lekci jsme si probrali, jak vytvořit důvěryhodný kostým upíra a které upíří zuby jsou nejlepší. Dnes se naučíme, jak si připravit krev. Návodů na výrobu krve je více. Záleží také na tom, na co ji chcete použít. Pokud pouze do ampulky, nebo do sklenice, vystačíte si s červeným potravinářským barvivem a vodou. Potravinářské barvivo mnohdy neseženete v supermarketech v potravinách, ale spíše v drogériích.

Pokud však budete potřebovat krev na kostým upíra/upírky, nebo k vytvoření upířího kousnutí, budete potřebovat potravinářské barvivo (pokud jej neseženete, použijte dva balíčky červeného želé v prášku, které seženete ve všech obchodech s potravinami), mouku na zahuštění, papírový kapesníček nebo ubrousek, kakao a vodu.

Návod na výrobu krve

Osobně jsem při výrobě krve ve filmu Hranice reality použila červené želé v prášku. Do menší skleničky nasypte dva sáčky potravinářského barviva, nebo dva sáčky červeného želé v prášku. Přidejte pár kapek vody (opravdu pár, jelikož v případě barviva může být barva sytá, ale v případě použití želé v prášku, kde je barviva méně, bude barva více do světle červené). Potom podle potřeby zahustěte moukou a rozmíchejte lžičkou. Pokud se vám bude zdát barva světlá, můžete přidat kakao. Raději ale přidávejte po kapkách vodu, aby nebyla krev moc světlá, jelikož se kakao hůře rozpouští, zabarví do tmavší barvy jen trochu. Takto připravená hmota má na rozdíl od červeného barviva s vodou tu vlastnost, že vám nebude stékat krev po bradě, ale budete ji moci lépe aplikovat a bude vám déle držet. Hmotu použijeme nejlépe druhý den. Nenecháváme ji dlouho v teple, může se zkazit, vzhledem k tomu, že se jedná o potraviny. Můžeme uchovat v uzavřené nádobě v ledničce.

Kousnutí upíra na krku, či na ruce

Jak vytvořit kousnutí upíra? Může vám sice postačit tato hmota, pokud bude dost hustá, kdy vytvoříte dva půl oblouky, vyvyšující se nad povrchem kůže a kolem ještě jemně rozetřete. Můžete ale kousnutí vytvarovat pomocí dvou proužků kapesníčku, či ubrousku, tloušťky asi 1–2 cm, délky podle velikosti zápěstí, nebo požadované velikosti rány na krku, které stočíte a důkladně obarvíte v připravené hmotě. Takto připravené proužky aplikujete do tvaru kousnutí a kolem ještě rozetřete hmotu.

Jak vyrobit krev

Vyráběli jste někdy krev? Znáte jiný návod? Podělte se s námi o své zkušenosti na našem Facebooku!