Jak zvládnout testy na Fantasy University

06.01.2015 22:05

Jak zvládnout testy na Fantasy University

Budeš dělat testy na Fantasy University? Poradíme ti, jak na ně!

Autor: Lenka Tláskalová

Odevzdali jste úspěšně příspěvky a teď vás čekají testy z povinných předmětů? Neodevzdali jste příspěvky, nebo pouze jeden? Pak máte ještě příležitost je za podzimní semestr odevzdat. A to nejpozději do 30. ledna 2015! Spolu s dodatečně odevzdanými příspěvky musíte vypracovat testy z povinných předmětů, které jste si zapsali! Testy byly studentům také zaslány na emailem.

Pokud nejste ještě studenty Fantasy University a chtěli byste se přihlásit, vyplňte Přihlášku ke studiu, zapište si minimálně čtyři povinné předměty a minimálně jeden volitelný předmět a odevzdejte jeden příspěvek do povinného předmětu a jeden příspěvek do volitelného předmětu dle podmínek a odešlete vyplněné testy. Všechny testy si můžete stáhnout na webu.

Soutěže pro studenty Fantasy University

Pokud splníte tyto podmínky studia, můžete soutěžit o zajímavé ceny. Největší soutěží bude vždy vánoční Nadílka od Nicka. Letos vás však čeká ještě Valentýnská soutěž jako motivace k přihlášení a na konci akademického roku můžete vyhrát ceny jako odměnu za celoroční studium na Fantasy University!

Jak testy zvládnout?

Určitě vás zajímá, jak lze testy zvládnout. Nejdůležitější je si uvědomit, že na vypracování testu máte sice čas do 18. ledna, ale nenechávejte to na poslední chvíli! Nějaký čas vám to zabere. Abych vás ale uklidnila, nemusíte mít všechny otázky správně. Hodnotí se známkou prospěl/a, nebo neprospěl/a. Abyste prospěli, musíte odpovědět správně na polovinu otázek v každém testu.

Začněte od nejtěžšího předmětu

Ve škole má každý svůj nejtěžší předmět. Pro někoho je to matematika, pro někoho český jazyk. Troufám si tvrdit, že na Fantasy University je nejtěžší předmět Upíři v dějinách/Vlkodlaci v dějinách. Pokud jste tenhle předmět opomíjeli, budou se vám zdát otázky těžké. Pokud se do jednotlivých lekcí začtete, odpovědi tam postupně najdete. Je to však předmět obsahově nejnáročnější, proto doporučuji se mu věnovat jako první.

Další předměty jsou méně náročné

Další předměty Upíři v literatuře/Vlkodlaci v literatuře a Upíři ve filmu a seriálu/Vlkodlaci ve filmu a seriálu jsou méně náročné a závisí na vašich zájmech. Na některé otázky můžete znát odpovědi i díky tomu, že jste zhlédli film, nebo četli knihu. Poslední povinný předmět Upír a jeho osobnost/Vlkodlak a jeho osobnost si můžete nechat nakonec. Co si budeme povídat. Do tohoto předmětu se nemusíte zase tak šrotit. Většinu otázek určitě “obkecáte“.

Jak postupovat?

Otázky byly sestaveny postupně od první hodiny po poslední. Většinou se jedna otázka týká jedné hodiny (článku) předmětu. Všechny odpovědi najdete na webu. Tento způsob procházení jednotlivých předmětů se mi zdá se rychlejší, než když zadáte na webu do vyhledávání klíčová slova, ale i to je možnost.

Co mám dělat, když…

Co mám dělat, když jsem si zapsal/a moc předmětů a teď mám strach, že všechny testy nestihnu?

Podmínkou studia je mít zapsány minimálně 4 povinné předměty a minimálně jedem volitelný předmět. Pokud máte zapsáno více povinných předmětů, můžete si je odhlásit. V takovém případě pište na email: fantasyuniversity@centrum.cz a do předmětu uveďte: Odhlášení zapsaných předmětů.

Co mám dělat, když jsem nečetl/a žádnou knihu a test z literatury nestíhám. Mohu kontaktovat někoho ze studentů v uzavřené Facebookové skupině se žádostí o pomoc?

Uzavřená Facebooková skupina studentů slouží samozřejmě k tomu, aby studenti věděli, kdo jaké téma příspěvků zpracovává, ale také můžete mezi sebou komunikovat. Nejen prostřednictvím zpráv. Samozřejmě, že když uvidím příspěvek ve skupině s textem: „Má někdo vypracované testy do předmětu Upíři v dějinách? Vyměním za vypracované testy do předmětu Upíři v literatuře!“, tak nikomu hlavu neutrhnu. Víme, jak to ve školách chodí, že? A Fantasy University má být hlavně zábava, ne povinné šprtání. Pokud vás ale některý z předmětů zajímá méně, můžete se domluvit se spolužáky. Samozřejmě musíte spoléhat pak na to, že ten druhý test vypracoval správně.

Jak zvládnout testy na Fantasy University

Vyplněné testy posílejte na email: fantasyuniversity@centrum.cz

Termín pro odevzdání testů: do 18. ledna vč.

Správné odpovědi testů budou zveřejněny dne 1. února 2015. Do tohoto data obdržíte také hodnocení za podzimní semestr, zda jste prospěli.

V případě jakýchkoliv dotazů mě kontaktujte na email: infofu@centrum.cz

Snažila jsem se testy sestavit tak, aby pro vás nebyly těžké. Na druhou stranu v případě předmětu Upíři v dějinách/Vlkodlaci v dějinách jsem musela uvést otázky, které jsou těžší, ale kvůli návaznosti na jarní semestr jsem vybrala ty nejdůležitější informace, díky kterým se budete v dějinách lépe orientovat.

 

Tímto vám přeji úspěšné zvládnutí testů z povinných předmětů a těším se na další jarní semestr s vámi!

 

 

Foto: Photl.com