Knihy a články o vlcích

06.10.2015 17:36

Život s vlky František Hrach

Četbou o vlcích budete mít blíže k pochopení světa vlkodlaků!

Autor: Lenka Tláskalová

Než se budeme věnovat jednotlivým knihám o vlkodlacích, musíme si připomenout jednu důležitou věc. Vlkodlak je člověk, měnící se při úplňku ve vlka. K pochopení života člověka ve vlčí smečce a k pochopení odmítavého postoje lidí k vlčímu chlapci jsme se dostali v minulé hodině prostřednictvím Knihy džunglí. To nám pomohlo vidět svět očima vlkodlaka, který se snaží žít i mezi lidmi, přestože má také blízko k životu v přírodě. V druhé hodině literatury nemohu doporučit nic jiného, než četbu o vlcích, neboť z jejich života a zákonů ve smečce čerpá řada spisovatelů a režisérů pro svá díla o vlkodlacích.

Knihy o vlcích

V knihkupectvích naleznete řadu knih s vlčí tématikou a také různé encyklopedie. Na internetu získáte řadu cenných informací a naleznete nejednu pěknou stránku. Pokud navštěvujete knihovnu, určitě se po nějaké knize o vlcích podívejte. Zhlédnout můžete i některý z filmů. Kromě těch o vlcích, doporučuji také film Osm statečných. Film zachycuje sice život psí smečky, nicméně líčí jejich život ve volné přírodě a dokazuje existenci věrného přátelství člověka a zvířete.

Život s vlky

Pro pochopení povahy vlka, není nic lepšího, než jej pozorovat na vlastní oči. Při pozorování v Zoo se toho ale moc o této šelmě nedozvíte, neboť není úplně ve svém přirozeném prostředí a bude se chovat vždy trochu jinak. Vyzkoušet na vlastní kůži život s vlky v rámci studia vlkodlaků by asi nechtěl podstoupit nikdo z vás. Můžete žít ale s vlky nadcházejících jedenáct týdnů prostřednictvím seriálu Život s vlky, který je tvořen zápisky z deníku Františka Hracha, který opravdu celý život prožil s vlky. Publikován bude vždy v sobotní večery, které jsou na našem webu literární. 

Život s vlky František Hrach

Pokud tedy máte odvahu žít jedenáct týdnů s vlky, vyslechnout si pravdivý příběh o životě s nimi a poznat vlčí povahu, pak neváhejte a začtěte se do prvního dílu Života s vlky.

Pokud máte rádi vlky, mrkněte na naše oblíbené Facebookové stránky, kde naleznete několik stránek a komunit s vlčí tématikou!

 

Foto: František Hrach

Upozornění: Tyto fotografie jsou autorsky chráněné. Jakékoliv kopírování a šíření není možné bez souhlasu autora.