Magnetická záložka

01.04.2016 22:06

Magnetická záložka do knihy

Vytvoř si záložku do své oblíbené knihy!

Autor: Kristýna Šťastná

Rádi čtete? Ať už knížky o upírech, vlkodlacích nebo o něčem úplně jiným? Jestli ano, tak tohle je ideální článek pro vás! V tomto článku se totiž dozvíte, jak vyrobit magnetickou záložku, kterou si sami navrhnete.

Pomůcky

Budete potřebovat čtvrtku papíru, pastelky nebo fixy, tužku, nůžky, pravítko, dva placaté magnety a nakonec oboustrannou nalepovací pásku.

Návod

Začneme tím, že si vezmeme čtvrtku papíru a narýsujeme na ni podle pravítka obdélník s rozměry 20cm a 6cm. Dál si vezmeme nůžky a obdélník vystřihneme. Po té, co ho vystřihneme, ho přeložíme na půlku (krátkými stranami k sobě). Uprostřed nám vznikla rýha, která nám dělí obdélník na dvě půlky. Obě půlky si pomalujeme, ale každou zvlášť. Malujte to na výšku a rýhou nahoru, jinak to nebude mít tak dobrý efekt. Můžete si záložku pomalovat, jak chcete. Já zvolila z jedné strany námět Upířích deníků a z druhé strany námět nadpřirozena. To nejtěžší přijde nyní, kdy musíme nalepit plochý magnet na čtvrtku. Než jej nalepíte, ujistěte se, že magnety, které hodláte nalepit, se přitahují. Pak si vezměte jeden magnet a z jedné strany mu nalepte oboustrannou lepicí pásku. Pak odrhněte ochrannou fólii. Magnet přilepte na nepomalovanou stranu na konec ke krátké straně. To samé udělejte s druhým magnetem, akorát ho přilepte na druhý konec. Teď je záložka hotová a vy si můžete číst ve své oblíbené knížce s vaší vlastní záložkou!

Magnetická záložka do knihy

Myslím si, že výroba vlastní originální záložky za tu námahu stojí!

 

 

Foto: Freeimages.com, archiv Kristýna Šťastná