Kurzy šermu a bojových umění v Brně

14.07.2014 15:59
Dům rytířských ctností v Brně
Navštivte Dům rytířských ctností v Brně a vyberte si z široké nabídky kurzů!

Autor: Lenka Tláskalová

Pokud vás zajímá výuka šermu a dalších bojových umění, ke kterým patří i boj s bofry, boj s šavlí, nebo LARP, právě pro vás jsou tyto kurzy určené. Nechybí ani výuka Bartitsu, kurzy sebeobrany, nebo kurzy scénického boje. Kurzy jsou vhodné pro začátečníky a pokročilé.

Informace o kurzech

Kurzy probíhají v podzimním a jarním semestru. Jejich cena se pohybuje kolem 2000 Kč za pololetí. K zapůjčení jsou zbraně, masky a vesty. Zkušební lekce je zdarma. V nabídce se objevují i víkendová soustředění a možné jsou individuální soukromé hodiny s mistrem a asistentem. Během roku, ale hlavně nyní v létě můžete navštěvovat hodiny strečinku.

Instruktoři kurzů

Kurzy vás provedou zkušení instruktoři, kterými jsou:

Robert Washkavedoucí lektor Domu rytířských ctností v Brně, který se věnuje šermu od roku 1979 sportovně a jako bojové formě a scénickému umění od roku 1983. Mimo jiné je také autorem desítky her a několika set choreografií.

Martin Čoupekpomocný asistent Domu rytířských ctností v Brně, který se věnuje šermu od roku 2006 a od prosince roku 2010 působí jako člen šermířské skupiny Cavalieri Moravi.

Zdeněk Zlámallektor kurzu Zápas. Šermu se věnuje více než 10 let. Vyniká v historickém zápase, lukostřelbě a znalostech takových bojových umění, jakými jsou judo, box, aikido, nebo moderní sebeobrana.

Petr Vlčeklektor kurzu Strečink, který je kvalifikovaným trenérem II. třídy kulturistiky a kvalifikovaným instruktorem fitness centra.

Dům rytířských ctností se aktivně účastní i dalších zajímavých akcí, mezi které patří Festival fantazie, dřevárny a pořádá vlastní semináře.

Šerm - Dům rytířských ctností Brno

Divadelní a filmový šerm

Nejenom, že kurzy navštěvují i dámy, bankéři, na své si ovšem přijdou i herci. V nabídce jsou totiž kurzy Stage combat a Stage combat II., čili kurzy divadelního a filmového šermu, určené začátečníkům a pokročilým. Začátečníci se tak mohou naučit věruhodně ztvárnit boj na jevišti, nebo na place a pokročilí kurzisté se naučí i způsoby, jak zakrýt bezpečnostní a zvukové triky a budou schopni připravit choreografii pro boj ve dvojici. Nechybí ani začlenění boje do hry s dialogem.

Rytířské ctnosti, divadelní a herecké schopnosti, nebo bojové dovednosti tak můžete rozvíjet i vy!

 

Foto: Drcbrno.cz

Související články