Neferetino prokletí

15.03.2016 14:46

Neferetino prokletí

Neferetino prokletí je jednou ze tří novel ke knižní sérii Škola noci.

Autor: Veronika Nováková

P.C.Castová a Kristin Castová

Podle jejich příjmení jste asi uhodli, že jsou spolu příbuzné. Jsou to matka s dcerou a jejich knihy jsou úžasné. Obě autorky jsou nadané a vydaly spolu 15 knih. Dále 12 dílů série knih Škola noci a 13. díl píší. K této sérii vydaly zatím 3 novely: Neferetino prokletí, Drakova přísaha, Lenobiin slib.

Knižní příběh

Neferetino prokletí popisuje život ředitelky školy pro upíry, která má oficiální název Škola noci. Dříve se jmenovala Emily Wheilerová a žila jen s otcem, který ji neměl moc rád. Její matka zemřela při porodu. Emily označili jako upírku, protože její život byl strašný. Otec ji mlátil a její nejlepší kamarádka se s ní nebavila. V tu dobu ji upír označil. Na čele se jí objevilo malé znaménko (po dokončení proměny v upíra se jí na čele objeví něco jako tetování). Proto musela nastoupit do Školy noci, jinak by zemřela. Emily, mající horečky, se ale ještě tu noc rozhodla utéct z domova za svým přítelem. V cestě se jí ale objevil upír a oznámil jí, že musí jít do Školy noci, jinak zemře. Její přítel ji viděl z okna, a proto za ní šel. Když však spatřil upíra, utekl do domu a nechal Emily s upírem. Emily zklamalo to, že její přítel utekl a tak se rozhodla odejít s upírem.

Ve škole se proměnila v dospělého upíra, ale nemohla zapomenout na to, jak ji otec mlátil. Vrátila se v noci domů a uškrtila ho.

Neferetino prokletí Kristin Castová

Informace o knize

V originále se kniha jmenuje Neferet´s Curse a byla vydána roku 2013 v New Yorku. Její cena je od 135 Kč do 170 Kč.

 

 

Foto: Wikipedia.org