Pochlub se po prázdninách vlastním cestopisem!

08.10.2015 20:16

Pochlub se po prázdninách vlastním cestopisem

Strávili jste prázdniny v zahraničí, nebo jsi navštívili zajímavá místa? Vydejte o tom knihu!

Autor: Lenka Tláskalová

Prázdniny už jsou nenávratně za námi!. Užili jste si dovolenou u moře, nebo u babičky za humny? Máte, nebo budete mít mnoho nádherných fotek? Co s nimi? Některé budete nepochybně sdílet na Facebooku jako všichni vaši přátelé. Můžete to ale zkusit jinak! Vydejte svou vlastní publikaci, se kterou se budete moci pochlubit svým spolužákům, nebo ji můžete zapůjčit, či věnovat jako originální dárek svým přátelům! Vyberte nejlepší fotografie a napište cestopis, nebo vytvořte vlastního průvodce! Vydat knihu vlastním nákladem v tiskárně je drahá záležitost. Máte ale tyto možnosti:

Klasická kniha na ofsetový papír

Na internetu najdete několik firem, nebo nakladatelství, které provádí tisk knih v menších nákladech. Můžete tak mít klasickou knihu vytištěnou na ofsetovém papíře v barevném provedení například o 24 stranách, kdy zaplatíte za jednu knihu kolem 200Kč. Obálka je při takové ceně laminovaná a vazba je měkká lepená. Pokud byste chtěli šitou vazbu knihy s tvrdými deskami, zaplatíte samozřejmě větší cenu. Nevýhodou je, že si nemůžete takovou knihu objednat v počtu jednoho kusu. Většinou si musíte objednat knihu minimálně v počtu deseti kusů, takže vás pak bude objednávka stát kolem 2000Kč. Samozřejmě nemusíte vydávat pouze váš cestopis plný fotografií, ale můžete také vydat knihu povídek, kterou jste přes prázdniny napsali. Fantazii se meze nekladou. Další výhodou je, že můžete vyhledat takovou firmu, která nabízí i další služby. Mezi takové služby patří například zařazení vaší knihy do e-shopu, nebo si můžete nechat udělat svoji e-knihu.

Fotokniha

Dnes můžete vydat svou fotoknihu v různých formátech, za různé ceny a u různých společností. Výhodou je, že si můžete stáhnout program a vaši knihu si vytvořit sami na svém počítači a objednat si ji on-line. Fotokniha je vytištěná na kvalitnějším fotografickém papíru a digitálním tiskem, na rozdíl od klasického tisku na ofsetový papír. Ceny za fotoknihu jsou ale také vyšší.

Námestovo

Pokud si netroufáte na knihu, ale chtěli byste se o své fotografie z dovolené podělit s přáteli, můžete vytvořit alespoň nástěnný fotokalendář, fotokalendář na stůl, nebo fotodiář.

Tímto vám přeji ten nejlepší výběr uchování vašich nezapomenutelných zážitků z prázdnin!

 

 

Foto: Freeimages.com, archiv Lenky Tláskalové