Posilování břišních svalů

05.12.2015 13:47

Posilování břišních svalů

Sed-lehy jsou pro břišní partie nejvhodnější.

Autor: Lenka Tláskalová

Cviků na posilování břicha je více. Pokud nechodíte do posilovny, můžete cvičit nejúčinnější cvik doma. Zvláště v předvánočním období a po Vánocích se vám bude jistě hodit. Pokud ale nejste zvyklí se věnovat sportu, nepřehánějte to. Cvičení provádějte raději pravidelně každý den, než jednou týdně, kdy si dáte 50 sed-lehů. Druhý den by vás břicho nejspíše pěkně bolelo. Dnes si tedy dáme sed-lehy, neboť tento cvik posiluje horní i dolní břišní svaly, a proto je ze všech cviků na břicho nejuniverzálnější.

Sed-leh

Sed-leh začínáme v lehu na zemi s nohami mírně pokrčenými v kolenou. Pohyb nahoru (s výdechem) začíná postupným kulatým odvíjením hlavy a následně horní části trupu od podložky, jako poslední se zvedají bedra. Pohyb nahoru končí v sedu, hlava je téměř až u kolen. Při návratu dolů (s nádechem) se naopak jako první pokládají bedra (co nejkulatěji), dále se postupně rozbaluje a pokládá zbytek trupu. Svaly musí být pořád v napětí, proto při lehu nepokládáme hlavu ani ramena na zem.

Ruce jsou volně za hlavou, nebo překřížené na hrudníku. V případě, že vám dojde síla a nebudete se moci zvednout, můžete si pomoci úchopem rukou za zadní stranu stehen. Tento cvik si názorně předvedeme.

 

Doufáme, že jste dnes v hodině fitness cvičili s námi! O své dojmy z tohoto cviku se s námi můžete podělit na našem Facebooku!

 

Zdroj: Domaciposilovna.cz

Foto: Photl.com

Video: YouTube.com