Proměnlivost povahy

08.10.2015 21:13

Proměnlivost povahy vlkodlaka

Proměnlivost je jedna ze základních vlastností vlkodlaka.

Autor: Lenka Tláskalová

Dnes se budeme více zabývat touto vlastností vlkodlaka, která se může projevit pozitivně, nebo negativně. Nutno říci, že vlkodlakovi bylo toto dáno do vínku již od přírody. Kdyby neměl proměnlivou povahu, jeho přeměna ve vlkodlaka by nebyla ani možná, nebo by byla náročná. Je to tedy otázka toho, aby vlkodlak tuto vlastnost ve své povaze přijal a využil ji pozitivně.

Nestálost a nespolehlivost

Jak jsme si již vysvětlili v minulé lekci, proměnlivost v povaze vlkodlaka se může projevit negativně v podobě nestálosti a nespolehlivosti. Vlkodlak, který nemá svoji smečku přátel a vyhledává pouze ta náhodná krátkodobá přátelství, bude nakonec zklamaný, až zjistí, že v případě nouze nemá vlastně žádného kamaráda. To samé platí i pro časté měnění partnerů, nebo odmítání stálejšího citu, ve strachu z odpovědnosti, vyplývající z něčeho, co by se mohlo zdát stálejší, dlouhodobější a co by zdánlivě nebylo v souladu s proměnlivou povahovou vlkodlaka. Ne vždy je to však pravda. Takový vlkodlak, nebo vlčice pak může snadno zjistit, že sice urazí ve svém životě míle, ale bez nějakého cíle. A ať touží vlkodlak jakkoliv po změnách, i když si to nepřipouští, pořád má velmi blízko k lidem a má povahově dáno jim pomáhat, nebo je chránit, a proto se tato dočasná nestálost, či nespolehlivost může později projevit negativně v podobě pochybností o svém jednání, či povaze. Jak předejít tomu, aby proměnlivost vaší povahy neovlivnila negativně váš život?

Přeměňte proměnlivost v kladné vlastnosti

Ano, čtete dobře. V první řadě se smiřte s tím, že občas budete potřebovat změnu, ať už místa, lidí v životě, změnu školy, zaměstnání, nebo jakékoliv činnosti. Pokud potřebujete změnu, udělejte ji, ale s pocitem odpovědnosti za následky takového jednání. Dobré zvážení vám přinese jednak přesvědčení o správnosti vašeho rozhodnutí a uklidní vás. Pokud se změna týká druhého člověka, musíte s ním o této změně mluvit. Předejte tak pozdějším výčitkám z jeho strany, nebo výčitkám vlastního svědomí. A ty opravdu dříve, či později přijdou, neboť svoji obětavou a hodnou povahou máte blízko k lidem a tuto vlastnost nikdy nezměníte, i kdybyste se snažili sebevíc. Nakonec byste šli sami proti sobě. A nejste upír, abyste zvládli ovládat sami sebe. A buďte rádi. Život vedle upíra, ovládajícího své emoce, není pro citlivého člověka žádná výhra. Jednou za svoji obětavost a citlivost k lidem budete sklízet úctu, obdiv a uznání.

Přijměte proměnlivost jako výhodu

Možná tomu nevěříte, ale mnoho lidí a upírů vám vaši proměnlivost závidí. To se netýká pouze vaši schopnosti přeměnit se při úplňku ve vlka s nadpřirozenými schopnostmi a zároveň mít možnost žít i ten lidský život naplno. Mnoho upírů i lidí má strach ze změn. Neví, co je čeká. A tak dál trpí ve vztahu, ve kterém být nechtějí. Mají strach změnit školu, aby ji zvládli. Chtějí cestovat, ale mají strach se někam jen tak vydat. Jejich stálá povaha, toužící po jistotě, byť v ní nejsou šťastní, jim ani mnohdy neumožní dopřát si ten luxus něco změnit. Takové lidi byste mohli učit. Nejdříve si ale tuto vlastnost musíte osvojit jako jednu z těch kladných vlastností, které máte.

Proměnlivost povahy vlkodlaka

Kdybyste neměli proměnlivou povahu, nemohli byste cestovat. Dělali byste monotónní práci, nebo činnost, která by vás nebavila. Neriskovali byste studium toho, co vás zajímá, a nerozvíjeli byste se. Proto svoji proměnlivost přijměte a těžte z ní. Pokud jí máte mnoho ve své povaze, rozdávejte ji lidem, o kterých víte, že by ji naopak ve svém životě potřebovali.

 

Foto: Freeimages.com, Photl.com