Původní (The Originals)

17.02.2016 18:34

Původní The Originals

Téma rodiny je v popředí tohoto úspěšného seriálu!

Autor: Aneta Gecková

Seriál The Originals je spin-off seriálu The Vampire Diaries. Už podle názvu je zřejmé, že se děj bude točit kolem členů původní rodiny upírů. Stáří těchto původních upírů je přibližně tisíc let. Jejich matka Esther byla velice mocná čarodějka, která kvůli jejich obraně, z nich vytvořila upíry. Být původní znamená víc než obyčejný upír. Původního zabijete pouze kolíkem z bílého dubu.

1. série

Klaus Mikaelson, mocný hybrid, napůl vlkodlak a napůl upír přijíždí do New Orleans, aby se dozvěděl, co na něj chystají zdejší čarodějky. Při tomto hledání, potká dávného přítele Marcela, který je označován jako upíří král New Orleans. Požádá ho, aby mu našel čarodějku, která ho shání. Na scéně se objeví Klausův starší bratr Elijah. Ten ho zavede za čarodějkami, které drží v zajetí tmavovlasou vlčí dívku, která v New Orleans pátrá po své rodině a má pro Klause překvapující novinku.

Hayley Marshall strávila před nedávnem s Klausem vášnivou noc a teď čeká jeho dítě. Po prvotním šoku, kdy zavrhoval možnost, že by mohl být otcem, se Klaus rozhodne, že získá své město zpět a vytvoří z něj dokonalý domov pro své dítě. Požádá o pomoc své sourozence Elijaha a Rebekhu a společně bojují proti všem, kteří by chtěli ublížit jeho nenarozenému dítěti. Po řadě soubojů o moc s Marcelem, Klaus vyhrává a město se zdá být jeho. Jen do chvíle, než udeří mocné čarodějky, řízené ze záhrobí matkou Původních, a které skoro zabijí jeho čerstvě narozenou dceru Hope. Proto se Původní uchýlí k plánu vydávat Hope za mrtvou, než očistí město od všech svých nepřátel. Malou Hope si odváží Rebekah daleko od New Orleans, aby ji ochránila. Uběhnou 4 měsíce od narození Hope, když se Klaus dozvídá, že z mrtvých vstala ne jenom jeho matka a bratři Finn a Kol, kteří jsou teď mocnými čaroději a mohou mu velmi uškodit, ale také Klausem nenáviděný nevlastní otec Mikael. Ten je jediným člověkem, kterého se kdy Klaus bál a který je rozhodnut ho zabít a využít k tomu jakoukoliv pomoc. Elijahovi s Klausem se podaří zajmout své dva bratry, aby je dostali na svoji stranu. Kol souhlasí, ale jeho bratr Finn dělá vše proto, aby Klausovi co nejvíce ublížil, a díky tomu se Klaus dozvídá, že čarodějka Dahlia, která je sestrou jeho matky, s ní před tisíci lety uzavřela dohodu. Výměnou za to, aby Esther mohla mít děti, si vždy vezme prvorozené dítě z každé generace Mikaelsonů. A proto bylo předem dáno, že musela zemřít i malá Hope. Dozví se snad Dahlia o tom, že malá Hope žije a přijde si pro ni?

Nyní běží vysílání 2. série tohoto seriálu.

Původní The Originals

Autorkou scénáře je: Julie Plec

Lokalita natáčení: New Orleans, Louisiana

Hrají: Joseph Morgan (Niklaus Mikaelson), Daniel Gillies (Elijah), Phoebe Tonkin (Hayley), Charles Michael Davis (Marcel), Leah Pipes (Camille), Claire Holt (Rebekah), Danielle Campbell (Davina) a další.

 

 

Foto: Jordon Nuttal/The CW, Bob Mahoney/The CW

 

Odkazy: Oficiální webové stránky, České webové stránky seriálu