Škola noci

01.03.2016 19:32

Škola noci Kristin Castová

Autorkami této knižní série jsou Phyllis Christine Castové a její dcera Kristin Castová.

Autor: Kamila Bocková

Škola noci je literární hororová fantasy série autorek Phyllis Christine Castové a její dcery Kristin Castové. První díl byl vydán v roce 2010. Knihy popisují dění v internátu pro upíry, známém jako Škola noci. Zatím bylo vydáno jedenáct dílů, ale autorky plánují dvanáctý. 

Phyllis Christine Castová a Kristin Castová

Phyllis Christine Castová se narodila roku 1960 v Americkém středozápadě. Poté, co dokončila střední školu, se přidala k letectvu Spojených států, začala psát a veřejně vystupovat. V současnosti žije se svojí dcerou Kristin, se kterou napsala knižní sérii Škola noci. Tato série se zapsala mezi další její bestsellery, za které získala ocenění.

Kristin studuje v Oklahomě. Kromě spolupráce se svou matkou se věnuje i vlastní tvorbě a editování textů. Její příběhy byly vydány v různých sbírkách.

Označená

Poté, co ji označil upíří stopař, přichází šestnáctiletá Zoey Redbirdová do Školy noci a doufá, že po neshodách v rodině a rozchodu se svým klukem konečně najde místo, kde se bude cítit doma. I když si ve škole najde přátele, najde si i nepřátele. Navíc ji bohyně noci Nyx obdařila zvláštními schopnostmi, které vyžadují zodpovědnost.

Zrazená

Zoey si pomalu zvyká na upíří Škole noci a připravuje se na roli předsedkyně organizace Dcery Temnoty. Všechno se zdá být skvělé, ale městem Tulsa se šíří něco zlověstného.

Vyvolená

Zoey má spoustu problémů: zapletla se hned se třemi kluky a navíc se snaží o záchranu své kamarádky. Když ale Školou noci otřese hrůzná vražda, musí všechny problémy stranou.

Nezkrotná

Život nejnadanějšího upířího mláděte Zoey nestojí za nic. Měla sice hned tři kluky najednou, ale nakonec jí nezůstal žádný. Kamarádi s ní nemluví a ona je osamělejší, než kdy dřív. A navíc do hry vstoupí děsivé proroctví.

Pronásledovaná

Proroctví se naplnilo, padlý anděl uvězněný po celá tisíciletí se osvobodil a Zoey a jejím přátelům nezbývá než utéct ze Školy noci. Najednou ale vůbec není jasné, kdo je přítel.

Škola noci Kristin CastováDalší knihy:

Pokoušená

Vyhořelá

Probuzená

Předurčená

Skrytá

Odhalená

 

1. 6. 2015 by měla vyjít dvanáctá kniha – Vykoupená

 

 

 

Foto: Wikipedia.org