Touha po moci

01.10.2015 19:12

Touha po moci

Každý upír tuto vlastnost má. Může ji projevovat, nebo ji mít skrytou.

Autor: Lenka Tláskalová

Jak jsme si již řekli v první lekci, upíří osobnost nejvíce ovlivňuje právě touha po moci. V pravém slova smyslu silný neboli hodný upír, mající schopnost sebekontroly, může u sebe tuto vlastnost potlačit, aniž by tím ublížil sobě, nebo druhému. Takových uvědomělých upírů je však málo. Přesto existují výjimky. Tito upíři mají možná již staleté zkušenosti a ví, co touha po moci dokáže udělat s upírem a jak může ublížit člověku.

Nabytí majetku jako prostředku k dosažení moci

Někteří upíři se domnívají, že získáním sídel, nebo hromaděním majetku po staletí, si získají i moc. Tu nakonec opravdu získat mohou. Cena, kterou za ní však zaplatí, je příliš vysoká. S nabitím moci a majetku také přichází mnoho nepřátel, kteří budou stejní – také budou toužit po moci. S velkou pravděpodobností po té vaší. A s takovým majetkem se můžete rozloučit s klidným životem ve věčnosti. Rozmyslete si to proto dobře, jestli není vaše štěstí ve svobodném klidném životě, i kdybyste přitom spali pouze v dřevěné rakvi.

Dosažení moci skrz ovládání lidí

Není pochyb o tom, že silní upíři mohou ovládat mysl druhých lidí. Mohou jim vymazat paměť, zhypnotizovat je, aby udělali to, co oni chtějí. Mohou ovlivňovat jejich sny. Takový upír by si však měl také položit otázku, jakou cenu za takové manipulování druhými lidmi je ochoten zaplatit. Možná se domníváte, že je to zábava. Máte vždy vše, co chcete. Ale věřte, že manipulovat sebou nechá pouze slabší jedinec – slabší upír, nebo člověk. A věřte, že dříve, či později vás to přestane bavit. Dojdete totiž k závěru, že takový slabý upír, nebo člověk, se vám, silnému upírovi, který sebou manipulovat nenechá, nemůže nikdy rovnat. A to vám nebude stačit ani v přátelství, ani v kariéře, ani ve vztahu.

Musíte si však uvědomit, co takové manipulování se slabším upírem, nebo člověkem udělá. Pokud na něj působíte dlouho, vymazání paměti, že vás vůbec potkal, nebude stačit. Bude si vás stále pamatovat a budou ho stále pronásledovat vaše sny, které se mu stanou noční můrou. Když opomenu extrémní situaci, kdy upír nechá holku (člověka), která to neunese a vezme si život (možná v mylném domnění, že ji upír po smrti přemění, což se nikdy nestane, protože manipulujícímu upírovi nikdy na životě slabšího jedince záležet nebude, natož aby ji přivedl k věčnému životu a už se jí nikdy nezbavil), může nastat běžná situace, kdy budete mít výčitky svědomí, že jste člověku vzali kus jeho já a kus jeho života, nebo že jste slabého upíra ještě více oslabili. Je také možné, že výčitky nemáte. Po přečtení této lekce byste je však mít měli, pokud se snažíte manipulovat slabším, neboli hodnějším upírem, nebo člověkem. Musíte si totiž uvědomit, že lidé jsou ve srovnání s upíry citlivější a obětavější. A slabší upíři jsou slabí proto, že se neživí lidskou krví. K nim byste měli mít spíše úctu a učit se od nich citlivosti, ohleduplnosti, nesobeckosti, schopnosti sebekontroly a umění dávat druhým svobodu. Slabí hodní upíři nevysávají lidem krev, proto nemají ani potřebuje je ovlivňovat, aby jim ublížili. Neexistuje totiž manipulování s dobrým úmyslem! Jakákoliv manipulace je špatná a každý upír, nebo člověk má právo svobodné volby o svém životě a o svém vlastním já.

Touha po moci

Manipulování se jednou obrátí proti vám

Možná tomu nevěříte, ale opravdu se vám to alespoň jednou za celý upíří život stane. Jednoho dne potkáte silného upíra, nebo možná i silného člověka, který je napůl upírem a u něj vám vaše manipulování a touha ho ovládat, neprojde. A nejenom to. Ztratíte jeho důvěru a můžete se ocitnout ve válce o moc, která nikdy nemá vítěze. Jsou jen poražení. Pokud nejste zvyklí, že s někým nemůžete manipulovat, že není po vašem, budete to snášet těžce. Takový upír, nebo člověk bude bojovat buď za svoji osobní svobodu, aniž by manipuloval vámi, nebo se bude snažit manipulovat vámi stejnými prostředky, které používáte i vy. A bude v tom dobrý. Proč? Protože se učí právě od vás a učení dělá přeci mistra!

Takže, milí upíři, nemanipulujte! Pokud tak nečiníte, je před vámi šťastný věčný život a je štěstí, že vás svět má! Pokud manipulujete, měli byste s tím přestat. Není nic horšího, protože se to jednou obrátí proti vám!

A příští hodinu si probereme jednu kladnou vlastnost upíra, kterou je nepochybně schopnost sebekontroly. Dozvíte se, jak můžete tuto vlastnost vypilovat k dokonalosti!

 

Foto: Photl.com