Twilight sága: Oficiální průvodce k filmu

27.10.2015 19:17

Twilight Oficiální průvodce filmu

Vše o přípravách a natáčení se dozvíte v průvodcích k jednotlivým dílům!

Autor: Lenka Tláskalová

Twilight sága není dnes tolik populární, jako dříve. Výhodou však je, že seženete průvodce k jednotlivým dílům za nižší ceny.

Průvodce nejen pro fanoušky Twilight

Pokud vás zajímá natáčení, efekty, názory herců, ale nejste přímo fanoušky Twilight, i tak přečtete tyto průvodce jedním dechem. Dozvíte se totiž řadu zajímavých informací, týkající se tvorby filmů v Americe.

Twilight sága: Stmívání – úplný ilustrovaný průvodce filmu

V tomto díle nahlédnete do zákulisí filmu očima režisérky a producenta a dozvíte se, jak tento kdysi velmi úspěšný film vznikal! Průvodce je opravdu bohatý na ilustrace a fotografie!

Twilight sága: Nový měsíc – oficiální ilustrovaný průvodce filmem

Autorem této série průvodců je Mark Cotta Vaz, který je úspěšným autorem The New York Times. Nechybí popis výběru lokalit a tvorby kulis, ani komentáře herců!

Twilight sága: Zatmění – oficiální ilustrovaný průvodce filmem

Opět nahlédnete do tvůrčí oblasti tohoto filmu, dozvíte se názory herců, ale hlavně se seznámíte s přípravou scén a trikovými efekty, které byly použity při soubojích mezi upíry a vlkodlaky!

Twilight sága: Rozbřesk – oficiální ilustrovaný průvodce filmem

V tomto díle najdete spoustu fotografií, které doposud nebyly nikde jinde publikovány! Zajímavostí pro vás budou komentáře štábu, vše o výběru kostýmů a lokalit a to nejenom v souvislosti se svatební scénou Edwarda a Belly. A v tomto díle také naleznete exkluzivní rozhovor se Stephenií Meyerovou!

Twilight sága: Úsvit – oficiální ilustrovaný průvodce filmem

Ilustrovaný průvodce, který obsahuje rozhovory s herci, ale také komentáře celého štábu, který se na filmu podílel. Pouze v tomto průvodci opět naleznete zatím nikde jinde nepublikované fotografie!

Twilight Oficiální průvodce

Sága Stmívání – Oficiální ilustrovaný průvodce

Autorkou tohoto dílu je Stephenie Meyerová. Nejedná se o průvodce ke všem dílům. Autorka zde zveřejnila materiály ze svého archívu. Nejzajímavější jsou profily všech postav, rodokmeny, mapy, vysvětlivky. Jednoduše vše, co předcházelo a bylo součástí tvorby těchto filmů.

Tyto průvodce seženete v knihkupectvích a na internetu. Kromě fanoušků Twilight si přijdou na své filmový tvůrci a spisovatelé. Průvodce jim umožní nahlédnout do příprav filmu, počínaje tvorbou postav, výběrem lokalit, herců, režisérů, dozví se zajímavosti o technice, fungování štábu, kostýmech a tvorbě kulis a efektů, včetně přípravy herců nejen k bojovým scénám. Konkrétně v díle Nový měsíc a Zatmění naleznete ilustrace a proces tvorby filmového vlkodlaka a to opravdu stojí za přečtení!

 

Foto: Wikipedia.org

 

Odkazy: Kristen Stewart