Umění žít věčně

29.10.2015 14:30

Umění žít věčně upír

Upíři mohou žít věčně. Je to však pouze dar, nebo i prokletí?

Autor: Lenka Tláskalová

Jednou z vlastností upíra, která mu byla dána do vínku, je schopnost žít věčně! Zda to bude pro upíra dar, či prokletí, záleží na něm samotném, ale také na různých životních událostech.

Výhody nesmrtelnosti

Mnoho lidí se chce stát upíry, protože touží žít věčně. Mít na všechno dostatek času, nebýt nemocní, zranitelní, být stále mladými. Upír z tohoto daru může těžit. Může za svůj upíří věčný život stihnout vystudovat tolik škol, kolik jen chce a mít tolik profesí, o kterých se lidem ani nemůže zdát, že by na ně mohli získat během svého “krátkého“ života kvalifikaci. Mohou nabýt majetek ve středověku a nemuset šetřit na další, díky čemuž mohou cestovat, užívat si zdánlivě bezstarostného života bez nutnosti každý den chodit do práce, aniž by žili ve strachu, že přijdou o střechu nad hlavou. Nebo se mohou věnovat umění. Mohou také chybět ve škole, nebo si dát rovnou rok pauzu během studia, neboť stačí někoho ovlivnit a mohou nastoupit klidně desetkrát do prvního ročníku střední, nebo vysoké školy. Největší výhodou nesmrtelnosti a věčného života, je tedy nepochybně dostatek času. Ten mohou upíři využít opravdu skvostně a dosáhnout takových úspěchů, o kterých se lidem může pouze zdát. Nebo mohou mít spoustu času na své zájmy, kterého se běžným smrtelníkům také nedostává.

Nevýhody věčného života

Někteří upíři však mnoho času nevyužijí pro své zájmy, nebo rozvíjení svých studijních, či profesních dovedností. Neomezený čas některé upíry přivádí spíše k mrhání času, jelikož ve skutečnosti vědomí dostatku času na všechno nenávidí a nemotivuje je k plnohodnotnému věčnému životu. Což je paradoxem, ale někteří upíři opravdu jen zabíjejí čas celou svoji věčnost. Další nevýhodou je, že pokud si vytvoří náklonnost k nějakému člověku, je pro ně utrpení, pokud ztratí přítele, nebo partnera, který jako člověk nemůže žít věčně. To mnoho lidí, kteří zvažují přeměnu v upíra, vede často k rozhodnutí, že se raději věčného života v utrpení, které by jim taková ztráta přinesla, zřeknou a zvolí si krátký, ale relativně šťastný lidský život. Také se stává, že ti, kteří si vybrali tuto cestu být upírem, aby měli na vše dostatek času, postupně ztrácejí motivaci a nakonec oddalují věnování se tomu, na co čas mít chtěli.

Naučit se žít věčně je umění

Naučit se přijmout nesmrtelnost a těžit z ní co nejvíce pozitiv je opravdu nelehké. Mnoho lidí ztrácí svůj drahocenný čas lidského života, dovedete si proto asi představit, kolik sil musí vynaložit upír, aby neztrácel celou věčnost?

Umění žít věčně upír

Mnoho lidí neumí žít svůj lidský život, a proto je pro upíra opravdu nadpřirozenou schopností umění žít věčně. A tím slovem "žít" mám na mysli OPRAVDU ŽÍT!

 

Foto: Freeimages.com