Upír a jeho slabiny

12.11.2015 17:54

Upír a jeho slabiny

Víte, co může upíra oslabit?

Autor: Kristýna Šťastná

Upíří patří mezi nesmrtelné. Přesto existují prostředky, které je mohou oslabit, nebo jim vzít jejich věčný život.

Hrozba smrti

Jeden ze způsobů, jak lze upíra zabít, je oddělit mu hlavu od těla. Okamžité úmrtí také nastává po vražení dřevěného kolíku do srdce upíra. U původních upírů to musí být dřevený kolík z bílého dubu. Oheň může upíra spálit.

Vlkodlačí jed

Vlkodlačí kousnutí dokáže upíra zabít. Nejdřív mu přivodí halucinace a iluze, které se postupem času zhoršují a zhoršují, až se může jed natolik rozšířit, že upír umře. Čím víc bude mít upír v těle vlkodlačího jedu, tím bude jeho smrt rychlejší. Před tímto jedem se nedá chránit. Po kousnutí vlkodlaka může být upír vyléčen krví původního upíra – hybrida.

Oslabení upíra

Železník dokáže upíra ošklivě popálit a do jisté míry ho může oslabit. Oslabit upíra je možné také odepřením přísunu krve. Zhruba za týden upír usychá a je ve fázi, kdy se nemůže hýbat. Z této fáze se může dostat požitím krve.

Imunita upíra

Někteří upíři nesnesou česnek. Pokud jím potřete rámy dveří, nebo oken, upír do domu nemůže vstoupit. Většina upírů si za dlouhá staletí vypěstovala vůči česneku imunitu natolik, že na ně nepůsobí vůbec a mohou jej i používat do jídel.

Upír a jeho slabiny

Stejně tak na ně nepůsobí denní světlo, které je nespálí. Před sluncem se upíři chrání denními šperky. Nejvíce používané jsou prsteny.

 

Foto: Freeimages.com, Photl.com