Upírův pomocník

02.03.2016 19:57

Upírův pomocník

Film natočený podle knižní předlohy Darenna O´Shaughnesseye.

Autor: Lucie Hrbová

Film byl natočený roku 2009. Tento film mě docela nudil a nebyl podle mých představ. Spousta věcí nedávala smysl a na konci jsem čekala velkou válku, která nakonec byla vážně malá a krátká. Ale i tak si myslím, že je to dobrý film a stojí za zhlédnutí. V hlavních rolích: Josh Hutcherson, Chris Massoglia, Michael Cerveis a John c. Reilly a další.

Filmový příběh

Příběh vypráví o obyčejném chlapci jménem Darren, který má spoustu kamarádů a dobré známky. Má prostě skvělý život. Jednoho dne objeví se svým nejlepším kamarádem plakát, na kterém je pozvánka do cirkusu.

Upírův pomocník

I přes zákaz rodičů a učitelů se oba kluci tajně vplíží do cirkusu hrůzy. Tam se oba chlapci seznámí s upíry. Darren se přidá k upírům a jeho kamarád k vampýrům.

Oba se přemění v upíry. Darren se rozloučí se svojí rodinou tak, že zahraje, že je mrtvý. Upíři a vampýři byli odjakživa nepřátelé, ale snažili se udělat příměří, což se jím poté podařilo. Darrena se chopí jeden upír, který ho naučí, jak se bránit při útoku a rychle běhat. Jediné, čeho není schopen, je napít se lidské krve. Bojí se, že ztratí svoji lidskost. Aby byl v bezpečí, vezme ho do cirkusu. Mezitím Darren nevědomky rozbije dlouholeté příměří mezi upíry a vampýry a začne válka. Darren se poprvé napije lidské krve a dokáže zvítězit nad vampýry.

 

 

 

Foto: Wikipedia.org