Vanili.cz: Sci-fi portál pro fanoušky science fiction

28.07.2014 11:23
Jarka Hrnčárková/Vanili.cz
Filmy, knihy, galerie, novinky a mnoho dalších zajímavostí ze světa sci-fi!

Autor: Fantasy University

Sci-fi galerie Vanili.cz byla založena v roce 2006 s cílem vytvořit nejlepší sci-fi stránky pro fanoušky žánru science fiction a fantasy. Najdete zde sci-fi filmy, sci-fi knihy, sci-fi povídky, sci-fi a fantasy obrázky. Všichni kreativci mají také možnost prezentace svých děl. Máte tak příležitost mít vlastní galerii obrázků, nebo vlastní autorskou stránku. Nechybí ani novinky ze světa fantasy, rozhovory s celebritami, komiksy, soutěže a další.

Literární soutěž

Aktuálně se můžete zúčastnit soutěže o nejlepší, nejkratší sci-fi povídku. Povídka musí mít maximálně 100 znaků bez mezer. Musí se jednat o žánr sci-fi, nebo fantasy. Porota hodnotí kreativitu a originalitu autora. Plusem je humor a nadsázka. Tři nejlepší povídky budou oceněny. Autoři získají rodinou vstupenku do fantastického Muzea Karla Zemana v Praze v hodnotě 490 Kč. Uzávěrka soutěže je 31. 12. 2014. Bližší informace naleznete na stránce soutěže.

Petr Šrédl

Výtvarná soutěž

Soutěž je určena všem malířům, výtvarníkům a grafikům od 18 let. Autoři nejlepších výtvorů s prvky sci-fi, magie, nebo fantasy, získají věcnou cenu, diplom a jejich díla budou zveřejněna na portálu Vanili.cz. Hlavní cenou je originální obraz Petra Šrédla v hodnotě 6000 Kč. Pro druhé a třetí místo jsou připraveny sci-fi knížky. Uzávěrka soutěže je 31. 12. 2014. Bližší informace o soutěži naleznete na webu.

 

Foto: Jana Hrnčárková/Vanili.cz, Petr Šrédl