Velká Británie

09.10.2015 21:31

Velká Británie

Anglie, Wales a Skotsko jsou vlkodlaky velmi vyhledávané oblasti.

Autor: Lenka Tláskalová

Velká Británie je největším ostrovem celé Evropy. Správný a celý název je Spojené království Velké Británie a Severního Irska.

Skotsko, Wales a Anglie

Na každého vlkodlaka zapůsobí Skotská vysočina, která se vyznačuje divokou a velkolepou přírodou. Jsou zde nejvyšší hory Spojeného království a protáhlá jezera zvaná loch.

Wales je země zelených údolí, klikatících se řek a zemědělských usedlostí v kopcovitém terénu a holých hor. Většinu země pokrývá pohoří, poseté malými jezery a vodopády.

Na severozápadě Anglie se rozprostírají třpytivá jezera a na celém území se nachází rozsáhlá venkovská sídla.

Britská zdvořilost a tradice

Kdo tuto zemi navštívil, určitě se setkal s přívětivostí Britů. Říká se, že Brit se vám omluví i za to, že vám stojí v cestě. Je tomu skutečně tak. Lidé si tímto způsobem usnadňují a zpříjemňují den, což je i důvodem, proč se vlkodlaci cítí v této zemi dobře. Anglie je pro ně také zemí jim blízkých tradic. Například ve Skotsku se ještě drží zvyk, kdy lidé večer před příchodem Nového roku pořádají rodinné oslavy a lidé se před půlnocí shromažďují na náměstích, a spojující své paže o půlnoci zpívají píseň „Auld lang syne“.

Zajímavá místa

Pokud se rozhodnete Velkou Británii navštívit, jako vlkodlaci jistě oceníte návštěvu národního parku Lake District. Mnoho vlkodlaků, chtějící vycestovat za studiem angličtiny, si vybírají často ke svému pobytu univerzitní město Cambridge. Další známá města jsou Stratford nad Avonou, Brighton, Bristol, Edinburgh a samozřejmě Londýn.

Velká Británie

Vlkodlaci si vybírají k dlouhodobějšímu pobytu spíše venkov, přesto můžete na vlkodlaka narazit i v Londýně. I zde totiž vlkodlak najde klid například během procházek v některém z parků. Ten nejznámější, kterému se říká zelené plíce Londýna, se nazývá Hyde Park.

Navštívili jste Velkou Británii? Jaké místo k návštěvě byste doporučili vy? O své názory se s námi můžete podělit na našem Facebooku!

 

Foto: Freeimages.com