Vzdělávej se zábavně!

06.06.2015 17:41

Vzdělávej se zábavně

Studovat v létě? Proč ne! Studuj ale s lehkostí a se zájmem!

Autor: Lenka Tláskalová

Hodina historie a botaniky

Za návštěvu stojí rozhodně zámecká zahrada ve Slavkově u Brna! Při procházení se touto nádhernou zahradou ve francouzském stylu, máte možnost vyslechnout si informace o její historii, ale také o místní fauně a floře. V létě takových prohlídek bude spousta. Za návštěvu stojí určitě také různé výstavy a akce. Pro celodenní výlet doporučuji návštěvu Lednicko-Valtického areálu. Stihnete si užít krásy zámku Lednice, stejně jako krásy jeho přilehlého areálu, přes který se můžete dostat až k Janohradu. Nejspíše ale lodní dopravou, která není nejlevnější. Nevím jak letos, ale loni byl most k hradu nepřístupný. Pokud jej někdo neopravil, nejspíše bude stále platit zákaz ignorování výstražné cedule a zákaz přelézání výstražných pásek.

Hodiny dějin

Chcete mít lepší kulturní přehled? Zajímají vás dějiny nebo architektura? Nemusíte strávit hodiny s tlustou knihou o historii, nebo hradech a zámcích. Za tímto poznáváním cestujte! Určitě se vám informace, které získáte při prohlídkách hradů a zámků, uloží déle v paměti, než kdybyste se je pouze šprtali!

Hodiny četby

Ať už máte seznam povinné četby, musíte nastudovat odbornou literaturu, nebo máte v plánu o prázdninách číst, můžete si četbu zpestřit. Pokud nepatříte k těm, kteří potřebují mít ke čtení klid a být sami, čtěte ve dvou a více lidech! Uspořádejte s kamarády hodiny předčítání (třeba i v pyžamu)! Sejděte se a střídejte se v četbě nahlas. Nejenom že knihu společnými silami přečtete, ale určitě si u toho užijete spoustu zábavy.

Hodiny literatury

Už se vám to stalo? Všichni v okolí četli to klasické dílo, které bylo i zfilmováno, kromě vás samozřejmě. Nemusíte neznalost díla dohánět zavřeni v pokoji s knihou při tropických teplotách. Přichystejte filmový večer pro sebe, kamaráda/kamarádku, nebo přítele/přítelkyni a na zfilmovanou klasiku se podívejte. K takovým filmům rozhodně patří: Anna Karenina, Hlava 22, On the Road, Pokání a mnoho dalších.

S významnými literárními díly se můžete seznámit i prostřednictvím Letních shakespearovských slavností, které se konají v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě.

Hodiny filmové teorie nebo praxe

Zajímá vás film? Teorii můžete studovat pomocí učebnic při slunění se u moře, nebo u bazénu. Za deštivých večerů můžete shlédnout filmy o filmech. Například u filmu Pýcha a Předsudek na DVD najdete jako bonus komentář režiséra. Nemusíte být fanouškem romantiky! Díky tomuto přídavku se vám promítá celý film znovu, ale pohledem režiséra, což je velmi přínosný pohled na kterýkoli film!  K praxi se nedostanete snadno. Můžete ale zkusit reagovat na nabídky brigád na komparz ve filmu. I tak můžete získat cenné informace.

Hodiny tělocviku

Možná patříte k těm, kteří studují obor, ke kterému patří hodiny tělocviku. Během roku jste si zvykli na posilovnu, aerobik, nebo bazén. V létě se vrátíte z koleje domů a bude vám to chybět. Nezoufejte! Můžete přeci chodit běhat. Slunečné počasí nabízí možnost plavání nejen v bazénu, ale i v rybních a na přehradách, kde to máte navíc zadarmo! Ani posilovny se nemusíte vzdávat. I v menších městech najdete dnes tak oblíbená fitness centra.

Vzdělávej se zábavně

Tímto vám přeji léto plné jen toho zábavného vzdělávání!

 

 

Foto: Freeimages.com, Wikipedia.org