Vzhled upíra

18.09.2015 00:07

Upír

Jak docílit důvěryhodného vzhledu upíra?

Autor: Lenka Tláskalová

Ať už se budete chystat na maškarní ples, poslední zvonění, nebo natáčení svého filmu a vyberete si postavu upíra, musíte vytvořit důvěryhodný kostým, aby místo hrůzy nebudil spíše úsměvy. Nejdůležitější jsou upíří zuby a kostým.

Kostým

Pokud jde o kostým, na internetu naleznete velkou řadu různých e-shopů, nabízející kostýmy pro upíry v gotickém stylu, nebo dokonce přímo kostým hraběte Draculy. Pokud se chystáte na ples, na kterém plánujete spíše zapařit, bude se vám více hodit moderní styl kostýmu. Výhodou je, že dnešní upíři v kožených bundách jsou in.

Make-up

Make-up byste neměli podcenit. Většinou zakoupíte v obchodech bílý make-up pro upíry, který bývá často i součástí balení s upířími zuby, po jehož aplikaci však budete vypadat spíše jako klaun. S takovým líčením postupujte opatrně. Aplikujte raději v menší míře, aby vaše pleť byla bledší, ne zcela bílá. Toto líčení, dostupné v obchodech s kostýmy nebude ku prospěchu zvláště dámám. Přirozenější a důvěryhodnější vzhled získáte rozetřením do ztracena, případně smícháním s běžným make-upem.

Upíří zuby

Které upíří zuby jsou nejlepší? Na toto téma naleznete na internetu řadu diskuzí a řadu různých doporučení. Dalším faktem je, že každému mohou vyhovovat jiné upíří zuby. Pro film se nehodí celistvé zuby, ale spíše špičáky. Na večírku i ty špičáky později sundáte, ale vydrží vám nějakou dobu. S celistvými upířími zuby navíc těžko budete moci mluvit.

Osobně mám v rámci natáčení filmu Hranice reality zkušenost s upířími zuby značky SMIFFYS. Obsahují dvě hmoty, které aplikujete podle návodu do vnitřní části špičáků. Nasadíte je na suchý zub a necháte hmotu zatvrdnout. Řadě lidí vydrží údajně tyto zuby nasazené i 3 hodiny. Je možné, že vám bude trvat, než přijdete na to, jak aplikovat hmotu ve správném množství a než se vám vytvarování povede tak, aby vám špičáky držely. Nicméně se domnívám, že se jedná opravdu o jedny z nejlepších upířích zubů, které jsou na internetu dostupné.

Upíří zuby

V následujícím studijním týdnu se dozvíte, jak vyrobit krev, která tvoří další nezbytnou součást kostýmu upíra.

 

Foto: Jan Stárek