Základní výbava kosmetické tašky

20.10.2014 08:57

Základní kosmetická výbava Essence

Víš, co by v tvé kosmetické tašce rozhodně nemělo chybět?

Autor: Fantasy University

Ať už cestuješ, nebo odjíždíš na víkend domů ze školy, nepochybně si vždy sbalíš ty nejdůležitější věci, které běžně používáš. A možná patříš k těm, kteří si teprve pořizují svoji první kosmetickou výbavu. Prozradíme ti, bez čeho se opravdu neobejdeš!

Malí pomocníci

Kromě kosmetické tašky, kterou si velikostně zvolíš podle množství používané kosmetiky, ti nesmí chybět malí pomocníci v podobě zrcátka, ořezávátka, štětců a štětečků. Štětce bys měla mít na pudr, na make-up a na tvářenku. Dalšími pomocníky ti budou štětečky na oční stíny. Dnes se používají více štětečky na oční stíny, můžeš si ale také pořídit aplikátory na oční stíny. Tuto základní výbavu pomocníků můžeš doplnit i kartáčkem na řasy a obočí, nebo houbičkami na make-up a pudr.

Kosmetika

Pokud se líčíš, měla bys také správně pečovat o svoji pleť. V základní výbavě by ti neměl chybět denní a noční krém. Ať už si zvolíš podle tipu pleti jakékoliv krémy, noční krém by měl pokožku hlavně hydratovat a denní krém by měl mít ochranný efekt, neboť je vhodné jej použít pod make-up.

K odlíčení pleti budeš potřebovat čistící ubrousky, nebo můžeš použít odličovací mléko. K této základní odličovací výbavě si můžeš pořídit i čistící gel, který tvou pleť vyčistí opravdu do hloubky.

V kosmetické tašce určitě nikomu nechybí řasenka. Dále se dnes většina z nás holek neobejde bez make-upu, nebo BB creamu, pudru a tvářenky. Pokud jde o rty, někomu stačí balzám, někomu lesk, někdo má raději rtěnku. Mnoho z nás také řadí do své základní výbavy tužku na oči. Jestliže teprve přemýšlíš o výběru očních stínů, je dobré zvolit paletku neutrálnějších odstínů, které je možné jakkoliv kombinovat. Skvělá je například paletka All About Nude od Essence.

Někomu opravdu postačí tato základní kosmetická výbava. Někdo považuje za svoji osobní základní výbavu i bázi pod make-up, korektor a podle tipu líčení již zmíněné balzámy na rty, lesky, rtěnky a také laky na nehty.

Základní kosmetická výbava Essence

Pokud nemáš manikúru zvlášť, měj v taštičce alespoň pilník a nůžky. Nikdy nevíš, kdy se ti budou tito pomocníci hodit. Jestliže si nehty lakuješ, samozřejmostí je i odlakovač.

A bez jaké kosmetické výbavy se neobejdeš ty? O svůj názor se s námi můžeš podělit na našem Facebooku!

 

Foto: Essence

Související články

 Líčení ve stylu upírek z Twilight