Život v přírodě

05.11.2015 16:17

Vlkodlak a jeho osobnost

Vlkodlaci potřebují být obklopení přírodou!

Autor: Lenka Tláskalová

Tak jako je pro upíra přirozené žít věčně, tak je pro vlkodlaka přirozené být součástí přírody. Předci dnešních vlkodlaků byli často šamani a uměli přírodě naslouchat. Uměli z ní stejně jako čarodějky čerpat informace a znalosti, které potřebovali.

Přirozené prostředí vlka

Vlkodlaci nevydrží žít dlouho ve velkých městech. Parky jim nemohou poskytnout dost volnosti, kterou potřebují zvláště po své přeměně ve vlka. Příroda je ostatně pro vlka přirozeným prostředím. Vlkodlaci ve své vlčí podobě mohou uběhnout míle. Nepotřebují pouze pohyb pro zdraví svého těla, ale také volnost, které nemají v životě s lidmi tolik, kolik by si představovali. A to nemluvě o zákonech ve smečce, nebo v rodině, které je mohou také omezovat. Proto potřebují mít kolem sebe přírodu, aby si udrželi nejenom zdravé tělo, ale také zdravou a klidnou mysl, neboť jsou horkokrevní a většinou se jim lehce zvedne tlak. Proto by měli trávit v přírodě dostatek času.

Život vlkodlaka ve společnosti lidí

Kromě skutečnosti, že si vlkodlaci vyhraničí území, na kterém nesmí upír lovit, tzn. za účelem toho, aby měli od upírů relativně pokoj, vymezují si vlkodlaci své území také jako místo, kde chtějí žít. Někteří osamělí vlkodlaci, nebo některé vlčí smečky tráví hledáním toho správného místa mnoho času. Pokud se z nějakého důvodu rozhodnou na čas zůstat na určitém místě, staví (nebo pronajímají) si taková obydlí, která mohou ze dne na den opustit. Pokud se rozhodnou se usadit, pozná se to podle obydlí, ve kterém žijí. Nemají pár věcí, které lze hned sbalit na cestu, ale jsou opravdu zabydlení, opravují obydlí a vytváří z něj již útulný domov. Většinou nevydrží žít dlouho v bytě. Přirozený je pro ně život v domě, u kterého samozřejmě nechybí zahrada. Nemyslete si ale, že jim pouhá zeleň a nedaleký les bude stačit celý jejich vlčí život. Stále budou toužit po dálkách, takže cestování do jiných krajů, za poznáváním dalších zvyků, kmenů, tradic a za dalšími krásami přírody, bude stále na denním, nebo spíše týdenním pořádku.

Vlkodlak a jeho osobnost

Nic nedokáže vlkodlaka zklidnit tak jako toulky přírodou, během kterých načerpá sílu, dobije energii, a díky kterým může lépe naslouchat druhým, nebo sám sobě.

 

Foto: Wikipedia.org, Freeimages.com