Upíří menu na párty

04.10.2015 21:12

Upíří menu na párty

Jednohubky a želé panáky jsou to pravé na upíří párty!

Autor: Lucie Hrbová

Taky už jste někdy postřehly, jak v Upířích denících mají želé panáky? Teď si je můžete udělat i doma!

Želé panák

Ingredience:

vodka

jahodová želatina

cukr moučka

Postup

Připravte si želatinu podle návodu na obalu a smíchejte ji s požadovaným množstvím tekutin. Místo vody, která se tam dává normálně, budete želatinu smíchávat s vodkou. Do směsi přidejte moučkový cukr a nechte vařit. V momentě kdy vám začne želatina vřít, rychle ji odstavte (kdybyste želatinu nechali dlouho vřít, alkohol by vyprchal). Vezměte skleničky na panáky (můžou být i plastové), naplňte je želatinou a nechte při pokojové teplotě zchladnout. Poté je vložte na pár hodin do ledničky a můžete podávat.

TIP: želatinu můžete nalít do nějaké větší formy a po ztuhnutí vyklopit, nakrájet na kostičky a zapíchnout do želatiny párátka.

Sýrový krém s lososem

Tahle pomazánka s lososem je výborné zpestření v menu každé párty. Můžete ji podávat jako pomazánku na jednohubky.

Ingredience:

250 g smetanového sýra

1–2 lžíce křenu

1 lžíce citrónové šťávy

200 g uzeného lososa

4 lžíce pažitky

2 špetky mletého černého pepře

Postup

Smíchejte smetanový sýr, křen a citrónovou šťávu. Uzeného lososa a pažitku nasekejte a smíchejte s krémovým sýrem, dochuťte pepřem.

Upíří menu na párty

Pozn. Fotografie jsou pouze ilustrační

 

Foto: Bob Mahoney/The CW, Freeimages.com