Upíří menu na párty
Jednohubky a želé panáky jsou to pravé na upíří párty!
Autor: Lucie Hrbová
Taky už jste někdy postřehly, jak v Upířích denících mají želé panáky? Teď si je můžete udělat i doma!
Želé panák
Ingredience:
vodka
jahodová želatina
cukr moučka
Postup
Připravte si želatinu podle návodu na obalu a smíchejte ji s požadovaným množstvím tekutin. Místo vody, která se tam dává normálně, budete želatinu smíchávat s vodkou. Do směsi přidejte moučkový cukr a nechte vařit. V momentě kdy vám začne želatina vřít, rychle ji odstavte (kdybyste želatinu nechali dlouho vřít, alkohol by vyprchal). Vezměte skleničky na panáky (můžou být i plastové), naplňte je želatinou a nechte při pokojové teplotě zchladnout. Poté je vložte na pár hodin do ledničky a můžete podávat.
TIP: želatinu můžete nalít do nějaké větší formy a po ztuhnutí vyklopit, nakrájet na kostičky a zapíchnout do želatiny párátka.
Sýrový krém s lososem
Tahle pomazánka s lososem je výborné zpestření v menu každé párty. Můžete ji podávat jako pomazánku na jednohubky.
Ingredience:
250 g smetanového sýra
1–2 lžíce křenu
1 lžíce citrónové šťávy
200 g uzeného lososa
4 lžíce pažitky
2 špetky mletého černého pepře
Postup
Smíchejte smetanový sýr, křen a citrónovou šťávu. Uzeného lososa a pažitku nasekejte a smíchejte s krémovým sýrem, dochuťte pepřem.
Pozn. Fotografie jsou pouze ilustrační
Foto: Bob Mahoney/The CW, Freeimages.com